x
Fiţi împreună cu noi
Facebook


Regina muzicii populare, Irina Loghin, își sărbătorește cea de-a 85-a aniversare
20 Februarie 2024

Regina muzicii populare, Irina Loghin, își sărbătorește cea de-a 85-a aniversare

Cunoscuta interpretă de muzică populară din România, Irina Loghin, supranumită regina muzicii populare, a împlinit astăzi 85 de ani, informează MOLDPRES.

S-a născut la 19 februarie 1939, la Gura Vitioarei, județul Prahova. A fost, pe rând, solistă a ansamblurilor „Ciocârlia”, „Barbu Lăutaru” și „Ciprian Porumbescu”. Cu o bogată activitate concertistică și cu un număr mare de evidențieri discografice, Irina Loghin a cântat o lungă perioadă de timp și în străinătate.

În 2000-2004 a fost deputat în Parlamentul României, iar în legislatura 2004-2008 - senator român, ales în județul Giurgiu, calitate în care a încercat să ajute artiștii români și bătrânii.

http://www.aquarellefm.md/storage/2024/02/20/1708411079_40009200.jpg

A interpretat piesele: „De la mine la Ploiești”, De-ai ști, mamă, traiul meu”, „Fetelor, mă ascultați”, „Viața mea este un cântec”, „Dorul de părinți” ș.a. A colaborat cu artiști de muzică populară, precum Daniela Condurache, Benone Sinulescu, Carmen Șerban, etc. A susținut o serie de concerte cu Fuego, intitulate „Mama și fiul”. S-a lansat în filmografie: „Rătăcire” și „Amurgul fântânarilor”.

La 19 decembrie 1967, artistei Irina Loghin i s-a acordat Ordinul „Meritul Cultural”, clasa a IV-a, „pentru merite deosebite și îndelungată activitate artistică”, iar la 29 noiembrie 2002  - Crucea Națională „Serviciul Credincios”, clasa a III-a, „pentru crearea și transmiterea cu talent și dăruire a unor opere literare semnificative pentru civilizația românească și universală” și la 7 februarie 2004 - Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Mare Ofițer, Categoria D - „Arta Spectacolului”, „în semn de apreciere a întregii activități și pentru dăruirea și talentul interpretativ pus în slujba artei scenice și a spectacolului”.

În mai 2014, Irina Loghin a fost decorată cu „Ordinul de Onoare” de către președintele de atunci al Republicii Moldova, Nicolae Timofti.










Acum Online

  • Ed Sheeran - Shape Of You
  • Jingle - Primavara 10
  • Smiley - Ce Mai Faci Straine
  • Michael Bolton - How Am I Supposed To Live
  • One Direction - Story Of My Life
  • Gloria - Iubire Defecta
LIVE Webcam




№1
  Lose Control
Teddy Swims
Votează
№1
  The Other Side
Stephen Sanchez
Votează
№2
  Play
Justin Timberlake
Votează
№2
  The Door
Teddy Swims
Votează
№3
  Houdini
Dua Lipa
Votează
№4
  We Cant Be Friends
Ariana Grande
Votează
№5
  Never be alone
Becky Hill feat. Sonny Fodera
Votează
№6
  You Love Who You Love
Zara Larsson
Votează
№7
  Gonna Be Okay
Jerub
Votează
№8
  Simple joy
The Roop
Votează
№9
  Doctor
Pharrell Williams & Miley Cyrus
Votează
№10
  Slow It Down
Benson Boone
Votează
New songs
Top
«Alo, Aquarelle!» tel. 022 223-113
De luni pîna vineri
Numărul scurt pentru
SMS - 9070
cuvinte sincere pentru oameni dragi!