x
Присоединяйся к нам
Facebook


Cum a ajuns tatăl Deliei Matache să se călugărească: „Am fost ateu până la 40 de ani”. S-a întors la familie după 18 ani
04 Октября 2023

Cum a ajuns tatăl Deliei Matache să se călugărească: „Am fost ateu până la 40 de ani”. S-a întors la familie după 18 ani

Delia este una dintre cele mai cunoscute artistei din România, moștenit talentul de la mama sa, Gina Matache.

Cântăreața este foarte activă pe rețelele de socializare, acolo le arată fanilor tot ce face atât în viața profesională, cât și în viața personală. Cu toate acestea, puțini sunt cei care știu motivul pentru care tatăl Deliei a fost călugăr timp de aproape 20 de ani. 

Ion Matache a renunțat la călugărie după aproape 20 de ani. Acesta s-a întors acasă, la familie, pe fondul problemelor de sănătate, locuind acum împreună cu soția sa, Gina Matache, în București. Acum s-a aflat care este, de fapt, povestea tatălui Deliei., scrie profm.ro

http://www.aquarellefm.md/storage/2023/10/04/1696403470_98188900.jpg

Din 2004, Ion Matache a ales calea Bisericii și s-a călugărit, plecând de lângă Gina și fetele lui. Avea 40 de ani și erau ateu, fără a avea vreo legătură cu Biserica. El nu știa nici „Tatăl Nostru” în ziua când totul a luat o întorsătură neașteptată. Un preot i-a deschis calea către Biserică, astfel că a renunțat la tot și a decis să plece pe Muntele Athos.

„Până la 40 de ani, eram ateu. Abia atunci am învăţat „Tatăl Nostru”. Era în anul 2004, când am luat contact pentru prima oară cu biserica. Un prieten de-al meu mi-a povestit despre un preot din Piatra Neamţ, iar după ce l-am cunoscut pe acesta, viaţa mea s-a schimbat. Am ajuns la părintele Gherasim, am intrat în sala de mese, unde se făcea rugăciunea. Eram nou-venit în grup. În momentul în care mi-a rostit numele, apoi pe cele ale fetelor mele şi pe al Georgetei, deşi atunci mă văzuse prima oară, m-am blocat”, a povestit Ion Matache, conform cancan.ro.

Ion Matache a fost impresionat de această întâmplare și a decis să plece de lângă familia lui și a ajuns la o mănăstire de la Muntele Athos, unde a ales să se călugărească.

După 18 ani în care a decis să fie călugăr și să se dedice Bisericii în profunzime, probleme de sănătate l-au împins pe Ion Matache înapoi acasă, la familia sa. Acum se află alături de fosta sa soție, mama Deliei, în casa în care au locuit cât timp erau împreună. Deși mulți se așteptau ca ea să refuze să-l primească, Gina Matache a dezvăluit că au ajuns la o vârstă înaintată și trebuie să aibă grijă unul de celălalt în aceste momente.

„Nu s-a mai întors în Grecia, e în București, eu am grijă de el. Suntem doi moși și trebuie să avem grijă unul de altul. Locuim împreună, în vechiul nostru apartament”, a declarat mama Deliei, conform ego.ro.

Tatăl Deliei nu regretă că a plecat de lângă familia sa aproape două decenii, ba chiar susține că își dorește ca și ele să fie la fel de credincioase cum este el. Mai mult decât atât, a precizat însă că știe cât de greu este să se apropie de Biserică, mai ales Delia, care trăiește în showbiz-ul românesc.

„Mi-ar plăcea să se îndrepte şi să se apropie de Dumnezeu. Pentru un om care trăieşte în showbiz e mai greu, aşa, dintr-o dată. Delia crede în Dumnezeu, dar nu are timp de biserică. Când era în clasa întâi se ducea la Patriarhie şi pupa toate icoanele. Apoi a zburat puiul, face şi ea ce vede în lume”, a mai spus Ion Matache.


Сейчас Онлайн

  • Dara - Neiubire Virtuala
  • Jingle - Primavara 3
  • Justin Bieber - Sorry
  • Irina Rimes & Carlas Dreams - 3 Inimi
  • Andra Si Smiley - Doar Vina Ta
  • Jls - Day One
  • Eros Ramazzotti - Un Attimo Di Pace
LIVE Webcam
№1
  The Other Side
Stephen Sanchez
Проголосовать
№1
  The boy is mine
Ariana Grande
Проголосовать
№2
  Both Ways
The Script
Проголосовать
№2
  Feelslikeimfallinginlove
Coldplay
Проголосовать
№3
  Gonna Be Okay
Jerub
Проголосовать
№4
  Stargazing
Myles Smith
Проголосовать
№5
  Play
Justin Timberlake
Проголосовать
№6
  Lose Control
Teddy Swims
Проголосовать
№7
  What Do You Believe In?
Rag
Проголосовать
№8
  Nice To Meet You
Imagine Dragons
Проголосовать
№9
  Slow It Down
Benson Boone
Проголосовать
№10
  Simple joy
The Roop
Проголосовать
New songs
Top
«Alo, Aquarelle!» тел. 022 223-113
C понедельника по пятницу
Короткий номер для ваших
SMS - 9070
Добрые слова для дорогих людей