x
Fiţi împreună cu noi
Facebook


Cum a ajuns tatăl Deliei Matache să se călugărească: „Am fost ateu până la 40 de ani”. S-a întors la familie după 18 ani
04 Octombrie 2023

Cum a ajuns tatăl Deliei Matache să se călugărească: „Am fost ateu până la 40 de ani”. S-a întors la familie după 18 ani

Delia este una dintre cele mai cunoscute artistei din România, moștenit talentul de la mama sa, Gina Matache.

Cântăreața este foarte activă pe rețelele de socializare, acolo le arată fanilor tot ce face atât în viața profesională, cât și în viața personală. Cu toate acestea, puțini sunt cei care știu motivul pentru care tatăl Deliei a fost călugăr timp de aproape 20 de ani. 

Ion Matache a renunțat la călugărie după aproape 20 de ani. Acesta s-a întors acasă, la familie, pe fondul problemelor de sănătate, locuind acum împreună cu soția sa, Gina Matache, în București. Acum s-a aflat care este, de fapt, povestea tatălui Deliei., scrie profm.ro

http://www.aquarellefm.md/storage/2023/10/04/1696403470_98188900.jpg

Din 2004, Ion Matache a ales calea Bisericii și s-a călugărit, plecând de lângă Gina și fetele lui. Avea 40 de ani și erau ateu, fără a avea vreo legătură cu Biserica. El nu știa nici „Tatăl Nostru” în ziua când totul a luat o întorsătură neașteptată. Un preot i-a deschis calea către Biserică, astfel că a renunțat la tot și a decis să plece pe Muntele Athos.

„Până la 40 de ani, eram ateu. Abia atunci am învăţat „Tatăl Nostru”. Era în anul 2004, când am luat contact pentru prima oară cu biserica. Un prieten de-al meu mi-a povestit despre un preot din Piatra Neamţ, iar după ce l-am cunoscut pe acesta, viaţa mea s-a schimbat. Am ajuns la părintele Gherasim, am intrat în sala de mese, unde se făcea rugăciunea. Eram nou-venit în grup. În momentul în care mi-a rostit numele, apoi pe cele ale fetelor mele şi pe al Georgetei, deşi atunci mă văzuse prima oară, m-am blocat”, a povestit Ion Matache, conform cancan.ro.

Ion Matache a fost impresionat de această întâmplare și a decis să plece de lângă familia lui și a ajuns la o mănăstire de la Muntele Athos, unde a ales să se călugărească.

După 18 ani în care a decis să fie călugăr și să se dedice Bisericii în profunzime, probleme de sănătate l-au împins pe Ion Matache înapoi acasă, la familia sa. Acum se află alături de fosta sa soție, mama Deliei, în casa în care au locuit cât timp erau împreună. Deși mulți se așteptau ca ea să refuze să-l primească, Gina Matache a dezvăluit că au ajuns la o vârstă înaintată și trebuie să aibă grijă unul de celălalt în aceste momente.

„Nu s-a mai întors în Grecia, e în București, eu am grijă de el. Suntem doi moși și trebuie să avem grijă unul de altul. Locuim împreună, în vechiul nostru apartament”, a declarat mama Deliei, conform ego.ro.

Tatăl Deliei nu regretă că a plecat de lângă familia sa aproape două decenii, ba chiar susține că își dorește ca și ele să fie la fel de credincioase cum este el. Mai mult decât atât, a precizat însă că știe cât de greu este să se apropie de Biserică, mai ales Delia, care trăiește în showbiz-ul românesc.

„Mi-ar plăcea să se îndrepte şi să se apropie de Dumnezeu. Pentru un om care trăieşte în showbiz e mai greu, aşa, dintr-o dată. Delia crede în Dumnezeu, dar nu are timp de biserică. Când era în clasa întâi se ducea la Patriarhie şi pupa toate icoanele. Apoi a zburat puiul, face şi ea ce vede în lume”, a mai spus Ion Matache.










Acum Online

  • Black Eyed Peas & Shakira - Girl Like Me
  • Jingle Aq - Anpr Bridge
  • Justin Bieber - Beaty And A Beat ( Nicki Minaj )
  • Dara - Am Lasat Ceva
  • Olly Murs - Please Don't Let Me Go
  • Jingle - Primavara 3 Rom
  • Sugababes - In The Middle
LIVE Webcam




№1
  Slow It Down
Benson Boone
Votează
№1
  Lose Control
Teddy Swims
Votează
№2
  Houdini
Dua Lipa
Votează
№2
  The Door
Teddy Swims
Votează
№3
  You Love Who You Love
Zara Larsson
Votează
№4
  Play
Justin Timberlake
Votează
№5
  Never be alone
Becky Hill feat. Sonny Fodera
Votează
№6
  Simple joy
The Roop
Votează
№7
  Thats on me
Ed Sheeran
Votează
№8
  We Cant Be Friends
Ariana Grande
Votează
№9
  Gonna Be Okay
Jerub
Votează
№10
  Doctor
Pharrell Williams & Miley Cyrus
Votează
New songs
Top
«Alo, Aquarelle!» tel. 022 223-113
De luni pîna vineri
Numărul scurt pentru
SMS - 9070
cuvinte sincere pentru oameni dragi!