x
Fiţi împreună cu noi
Facebook


Pasha Parfeni, despre Eurovision: ”Am promovat imaginea R. Moldova și limba română”
17 Mai 2023

Pasha Parfeni, despre Eurovision: ”Am promovat imaginea R. Moldova și limba română”

În cadrul unei conferințe de presă, cântărețul Pasha Parfeni a menționat că anul acesta R. Moldova a avut la Eurovision o echipă de invidiat, o echipă de profesioniști cu care el a avut marea plăcere să reprezinte țara noastră. 

”Cu toate că ne-am clasat pe locul 18, munca noastră și tot ce am făcut și în scenă, și la conferințe de presă, a fost una excelentă. Am fost apreciați și de delegații, și de public la un foarte înalt nivel. Chiar dacă ne-am clasat pe poziția a 18, noi suntem pe poziția 22 în topul 50 a celor mai ascultate piese din lume. În urma televotingului, am fost pe locul 9. Pe lângă melodie și versuri, noi am promovat limba română. Pe stradă, oamenii fredonau melodia ”Soarele și luna”. Cu siguranță, în prezent, zeci de milioane de persoane știu ce înseamnă soarele și luna, cum se zice buna ziua. Pe lângă aceasta, noi am promovat mesajul parcursului european al țării noastre. Iar la sfârșit ne-am exprimat solidaritatea față de poporul ucrainean”, a mai spus Pasha Parfeni, transmite moldpres.md

La cea de-a 67 ediție a Concursului Eurovision Song Contest au participat 37 de țări. În Marea Finală au evoluat 26 de țări. Ucraina, în calitate de câștigătoare a ediției 2022, împreună cu celelalte cinci mari țări plătitoare participante (Franța, Germania, Italia, Spania și Regatul Unit) n-au concurat în semifinale, fiind calificate direct în marea finală.

Republica Moldova participă la acest concurs din anul 2005, când s-a clasat pe locul 6, în urma prestației trupei Zdob și Zdub, cu „Bunica bate toba”. Cel mai bun rezultat a fost obținut în 2017, când SunStroke Project s-a clasat pe locul 3, cu piesa „Hey Mamma”.










Acum Online

  • El Radu - Mi E Dor
  • Joseph Vincent - Blue Skies
  • Hailee Steinfeld & Bloodpop - Capital Letters
LIVE Webcam




№1
  Slow It Down
Benson Boone
Votează
№1
  Lose Control
Teddy Swims
Votează
№2
  Houdini
Dua Lipa
Votează
№3
  Doctor
Pharrell Williams & Miley Cyrus
Votează
№3
  Play
Justin Timberlake
Votează
№4
  You Love Who You Love
Zara Larsson
Votează
№5
  Thats on me
Ed Sheeran
Votează
№6
  Never be alone
Becky Hill feat. Sonny Fodera
Votează
№7
  Simple joy
The Roop
Votează
№8
  Beautiful Things
Benson Boone
Votează
№9
  We Cant Be Friends
Ariana Grande
Votează
№10
  Gonna Be Okay
Jerub
Votează
New songs
Top
«Alo, Aquarelle!» tel. 022 223-113
De luni pîna vineri
Numărul scurt pentru
SMS - 9070
cuvinte sincere pentru oameni dragi!