x
Fiţi împreună cu noi
Facebook


Aplicațiile care colectează cele mai multe date despre tine
10 Februarie 2022

Aplicațiile care colectează cele mai multe date despre tine

Cercetarea efectuată de URL Genius a demonstrat rezultate îngijorătoare ce țin de protecția datelor personale pe Internet.

Cel mai recent studiu, bazat pe funcția de înregistrare a activității aplicațiilor de pe dispozitivele Apple, arată că YouTube și TikTok sunt aplicațiile care colectează cele mai multe date personale ale utilizatorilor. În cazul TikTok, este aproape imposibil de aflat unde ajung în final datele și cum sunt folosite.

YouTube și TikTok împart datele utilizatorilor cu 14 servere diferite, în condițiile în care media este de șase. Totuși, diferența majoră este că dintre domeniile unde YouTube trimite date, doar 4 sunt livrate unor companii terțe, în timp ce TikTok livrează date către 13 entități terțe. 

Studiul a constatat că YouTube, care este deținută de Google, colectează în mare parte datele personale în propriile sale scopuri, precum urmărirea istoricului căutărilor online sau chiar a locației, pentru a oferi anunțuri relevante. Totuși, în cazul TikTok, deținută de compania chineză ByteDance, este mult mai dificil de aflat ce se întâmplă cu datele utilizatorilor.

TikTok a fost în trecut subiectul unor critici cu privire la modul în care platforma colectează și utilizează datele, în special de la utilizatorii mai tineri, scrie biziday.ro. Compania a fost acuzată că a făcut publice unele date private ale utilizatorilor către serverele chineze.

În cazul aplicațiilor terțe, este aproape imposibil de aflat cine urmărește datele sau ce informații colectează. De la postările cu care interacționează utilizatorii, cât timp petrec pe fiecare platformă, până la locație și orice alte informații distribuite în cadrul aplicației, oricare dintre acestea pot fi preluate și transmise mai departe. De asemenea, aplicațiile terțe pot continua monitorizarea activității chiar și după închiderea aplicației.

În 2020, președintele de atunci, Donald Trump, a încercat să interzică TikTok în SUA din cauza preocupărilor legate de politicile de securitate a datelor ale aplicației, însă Joe Biden a renunțat la acele amenințări și a ordonat o revizuire a potențialelor amenințări la adresa securității, reprezentate de aplicațiile dezvoltate în străinătate, menționează Publika.md.










Acum Online

  • Default -
  • Jingle - Primavara 4
  • Adi - Anestezic
  • The Weeknd & Madonna & Playboi Carti - Popular
  • Sebastien Feat. Hagedorn - High On You
  • Iuliana Beregoi - Problem (Erik Frank)
  • Madonna - Love Tried To Welcome Me
LIVE Webcam




№1
  Slow It Down
Benson Boone
Votează
№1
  Lose Control
Teddy Swims
Votează
№2
  Houdini
Dua Lipa
Votează
№3
  Doctor
Pharrell Williams & Miley Cyrus
Votează
№3
  Play
Justin Timberlake
Votează
№4
  You Love Who You Love
Zara Larsson
Votează
№5
  Thats on me
Ed Sheeran
Votează
№6
  Never be alone
Becky Hill feat. Sonny Fodera
Votează
№7
  Simple joy
The Roop
Votează
№8
  Beautiful Things
Benson Boone
Votează
№9
  We Cant Be Friends
Ariana Grande
Votează
№10
  Gonna Be Okay
Jerub
Votează
New songs
Top
«Alo, Aquarelle!» tel. 022 223-113
De luni pîna vineri
Numărul scurt pentru
SMS - 9070
cuvinte sincere pentru oameni dragi!