Rodica Ciobeica
Pt crema: smintina(preferabil de casa 250ml), frisca, zahar (cinci inimioare ), vanilie, in cazul cind dorim s-o coloram avem nevoie de sirop de fructe, punem toata consistenta intr-un vas mai adinc si amestecam totul pina ce obtinem o masa consistenta.
Pt foile de tort: 4 oua, zahar, 100g unt, 2 lingurite de bicardonat de sodiu, 400g faina
ouale si zaharul se amesteca bine si se pun la incalzit, untul se topeste separat intr-o cratita si se toarna peste amestecul cu oua, se ia de pe foc cand compozitia s-a ingrosat putin, lasam sa se racoreasca si adaugam faina si bicarbonatul de sodiu, obtinem un aluat pe care il punem pe o ora in frigider, dupa ce il scoatem, il intindem si cu forme rotunde cu diametrul de 30 cm il taiem, obtinem foile de tort care le punem la copt in rola la 150-180 grade tip de 10-15 minute, pina ce se fac aurii.
Ca sa obtinem aripile de fluturas, taiem o foaie de tort in jumatate, si ambele jumatati de la mijloc spre exterior le taiem in forma de unghi.
Pt ornament mai avem nevoie de fructe proaspete, congelate si uscate, antenele de fluture sunt facute din aluat de foi, presurate cu cafea, cacao sau ciocolata. Crema punem printre foi, si aici am mai adaugat si fructe in jeleu.
Asta e tot, a fost foarte delicios si o surpriza placuta pt mamica mea la aniversarea ei ( chiar in ziua de Pasti) pot sa spun ca la cozonac tot s-a folosit zahar "cinci inimioare" insa nu l-am pregatit eu :) sper sa iau macar un premiu, multumesc anticipat!